Veenendaal On Ice ondanks uitdagingen ‘op alle fronten een succes’

U bevindt zich nu op: Home » Veenendaal On Ice ondanks uitdagingen ‘op alle fronten een succes’

Veenendaal On Ice ondanks uitdagingen ‘op alle fronten een succes’

Nieuws, Persbericht

22 januari 2024

De ijsbaan van Veenendaal On Ice keerde in december na vier jaar afwezigheid weer terug naar de Duivenweide. Vooral tijdens de kerstvakantie was de baan erg in trek. Daarnaast hebben we meer oog gehad voor de duurzaamheid van het evenement.

Voor het realiseren van de ijsbaan stond Veenendaal On Ice wel voor een aantal uitdagingen. Het ging er niet alleen om of bezoekers weer zouden komen schaatsen, maar ook of het evenement financieel haalbaar zou zijn. Daarnaast was het belangrijk dat de ijsbaan energiezuiniger moest zijn. ,,We mogen concluderen, dat de ijsbaan op alle fronten een succes was’’, stelt voorzitter Ate Brouwer.

DUURZAAM SCHAATSEN

De stichting meld dat ze 35 procent meer bezoekers hebben ontvangen en 43 procent minder energie hebben verbruikt vergeleken met 2019. Peter Baten, bestuurslid van Veenendaal on Ice zegt hierover: ,,Door het gebruik van een speciaal systeem van aluminiumelementen en flexibele slangen met koelvloeistof gebruikt de ijsbaan fors minder energie. Ook in het horecapaviljoen zijn maatregelen genomen om het energieverbruik terug te dringen.’’

SCHAATSEN VOOR IEDEREEN

Ook deze editie staken veel vrijwilligers de handen uit de mouwen. ,,We zijn iedereen die ons heeft geholpen om deze editie mogelijk te maken enorm dankbaar. Zonder hen was dit echt niet mogelijk geweest”, aldus bestuurslid Annelies van Rooijen. Deze inspanningen zorgden er onder meer voor dat bijna 2000 Veense basisschoolkinderen konden kennismaken met schaatsen. Voor veel van hen was het de eerste keer dat ze op het ijs stonden.

Ook nieuw dit jaar was de samenwerking met de Veenendaal-pas, waardoor gezinnen die het minder breed hebben ook de mogelijkheid hadden om te komen schaatsen.

ACTIVITEITEN

Naast het vrij schaatsen stonden verschillende activiteiten op het programma. Onder andere discoschaatsen, een silentdisco en diverse sprookjesfiguren die op het ijs te vinden waren. Er was ook curling-competitie met diverse optredens, waaronder de Veense volkszanger Justen de Wildt. Ruim dertig teams deden dit jaar mee met de competitie.

Wie nog wil nagenieten van het evenement, kan op de homepage foto’s en een aftermovie vinden.

Categorie:
NieuwsPersbericht

Onderwerpen